Over Cath

Veelzijdig en expressief

 

Catharina is geboren in 1956 in Asten en groeide op als lid van een groot creatief gezin op een boerderij. Nu al sinds jaren woonachtig in nabijgelegen Neerkant. Ook nu weer middenin de natuur en haar dieren.

Rond haar 40ste blijken schilderen en tekenen haar belangrijkste creatieve uitlaatklep te zijn en om zich verder te ontwikkelen in die richtingen volgt ze een academische schildersopleiding in België.

Ze werkt graag met verschillende technieken en thema’s zoals de mens in model en portret, het peellandschap en paarden & koeien. Mede door haar achtergrond zijn roodbonte MRY koeien een geliefd thema.

Haar atelier ligt mooi landelijk maar voor het vastleggen van de Peel trekt ze het veld in om zo “en plein air” het eigenen en het licht van dit mooie natuurgebied op impressionistische wijze  weer te geven.

Van paardenfokker naar paardenschilder

Haar paardenschilderijen verraden haar liefde en kennis van deze dieren. Catharina is al jaren fokker binnen de KWPN. Door haar respect voor het paard is abstractie enkel mogelijk door weglaten van delen van het dier. Hierdoor ontstaan fascinerende beelden waar je al kijkend zelf verder invulling aan kan geven. Ze laat graag het paard zien in al zijn kracht, snelheid en schoonheid. Dit door het kleurgebruik, het gekozen materiaal en de gebruikte techniek.

Het werk is divers en laat het graag gebeuren dat haar stemmingen haar werk beïnvloeden. Losse kleurige werken worden afgewisseld door rustige, strakke beelden.

Naast haar vrije werk maakt ze ook portretten van paarden voor opdrachtgevers  uit binnen- en buitenland.