06-04-2024

Open dagen Atelier Cath Driessen en bij Onze Jan-Dagbeleving

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 11 tot 17 uur staan de deuren open van
Onze Jan-Dagbeleving en mijn atelier in Neerkant.
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven
op deze locaties.
In mijn atelier is de expositie Dichtbij, met naast paarden ook
veel bloemen en in het veld (plein air) geschilderde landschapjes van
herkenbare locaties zoals de driesprong Helenavaart en ‘t kanaal van
Deurne, ‘t molentje, Blankersplas en diverse locaties langs het Struinpad
deze geven ‘n sfeerbeeld van onze omgeving, op de rand van de Peel
op de grens Noord Brabant/ Limburg.
Bij Onze Jan Dagbeleving staan de kernwoorden als eenzaamheid,
gezelligheid, sociaal en creativiteit centraal staan en je kan zien wat de
mogelijkheden zijn.

Graag tot ziens in mij atelier!

25-01-2023

Er zijn mogelijkheden voor een rondleiding langs de expositie Natuurlijk Deurne en eventueel ook aansluitend over het terrein van Green Valley Estate . Voor groepen ( vanaf 6 personen)kunt u met mij contact opnemen voor het prikken van een datum en  voor de individueel geïnteresseerde  zijn er rondleidingen  waarbij u zich kan aansluiten. (wel aanmelden vooraf) Rondleiding is gratis, start bij de receptie en duurt ongeveer een uur.

Datums rondleidingen:

zaterdag 28 januari  10.30 uur

zondag  12 februari  10.30 uur

zaterdag 18 maart 10.30 uur

24-01-2023

Het was een grijze zondag maar in en om Green Valley Estate was het een al leven. Veel bezoekers, bijna 300 kwamen om de werken te bewonderen van de 7 kunstenaars en ook om de verhalen erachter horen en óf deel te nemen aan ’n activiteit. Een groep stond om 11 uur paraat om deel  te kunnen nemen aan de workshop over het schetsen van een paard.  Buiten trok het  raku stoken van Ans Kanters en het kappen in hout van Bart Ensing veel bekijks en binnen vertelde Wim Komhoff voor het proces van maken van zijn bronzen beelden en Emelie en ik lieten de bezoeker zien hoe je een bloem vastlegt in een snelle olieschets.

 

   

 

07-01-2023

Op de kick-off van onze Expositie Natuurlijk Deurne op 22 januari is er een gelegenheid om deel te nemen aan leerzame workshop “anatomisch paarden tekenen”.

De workshop begint om 11 uur en deelname  is gratis. Aanmelden gaat via het  contactformulier. Wacht niet te lang met opgeven , er is beperkte ruimte.

 

Groeps expositie in Green Valley Estate, in en voor het voormalig schoolgebouw van voormalig Hippisch Centrum Deurne en ook in het restaurant .

Samen met :

Theo van Dam, Asten Heusden, sculpturen schilderijen
Bart Ensing, Culemborg, sculpturen in hout en installaties
Emelie Jegerings, Deurne, schilderijen
Ans Kanters, Deurne, keramiek
Wim Kömhoff, Grathem, beelden en schilderijen
Petra Verhees, Meijel, beelden objecten glas en
Verder is er een kunstwerk van ArtOro, gemaakt olv Ans Kanters.

Kick-off en demonstraties
Op zondag 22 januari 11.00 tot 17.00 uur. Alle deelnemende kunstenaars zijn op deze dag aanwezig. Ans Kanters geeft een demonstratie in het raku stoken. Theo van Dam verzorgt rondleidingen de expositie. Wim Kömhoff vertelt over zijn werkwijze en demonstreert het maken van mallen voor zijn bronzen beelden. Bart Ensing kan men aan de slag zien met kappen van houten sculpturen. Emelie Jegerings en Catharina Driessen geven demonstraties in het life schilderen. Catharina geeft in de ochtend ook een korte workshop: anatomisch schetsen van paarden. In het auditorium/collegezaal zijn de hele dag doorlopend filmpjes en beelden te zien van de deelnemende kunstenaars.

 

 

20-11-2022

Op donderdag 24 november vertel ik samen met Leny van den Eijnden van Green Valley Estate over onze betrokkenheid bij paarden. De geschiedenis, het heden en de toekomst van het paard zijn deze avond onderwerp van gesprek in Café De Wieger.

Nu het paardenhart in Deurne weer klopt, is het ook interessant om in Café De Wieger een avond aan het paard te wijden. Green Valley Estate is een plek aan het veroveren in de paardensportkalender en ondertussen vullen mijn paarden op het doek de ruimtes waar de echte paarden niet mogen komen. Leny en ik vertellen in Café De Wieger over onze focus op het paard, beide vanuit onze eigen achtergrond. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen die avond. Café De Wieger in het Groot Atelier vindt plaats op 24 november van 20.00 uur tot 22.00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Reserveren is nodig en kan bij activiteiten op de website www.dewieger.nl.

21-06-2022

Dit jaar is er weer een expositie in de pluktuin de 7e hemel in Grashoek .  Samen met Joep Rooijakkers en enkele andere kunstenaars zullen wij het laatste weekend van september  onze werken presenteren. Ik zal details uit het landschap, alles plein air geschilderd.   Meer details volgen.

17-06-2022
Welkom op het CSI Deurne, op vrijdag t/m zondag 1 t/m 3 juli 2022 is mijn expositie op het terrein van Green Valley Estate uitgebreid tot een mooie complete expositie met het mooie werk van Lei Hannen Ceramics met paarden in keramiek en Leny van den Eerenbeemt met haar sprekende dieren in brons en keramiek. De Expositie is van 11 tot 17 uur vrij te bezichtigen of middels een rondleiding door mij.
Ik ben op vrijdag tot en met zondag aanwezig en u kunt me vinden in mijn stand in het Green Valley Village waar ik aan de slag ben en ik graag vertel over het schilderen in het vel schilderen (en plein air).
Rondleiding:
Graag wil ik geïnteresseerden meenemen langs de expositie en vertellen over mijn werk en dat van mijn collega exposanten.
Op zaterdag en zondag, om 11 , 14 en 16 uur start de rondleiding vanaf mijn stand in het Green Valley Village.
17-02-2022

Mijn paardenschilderijen zijn vanaf februari 2022 voor onbepaalde tijd te bezichtigen in het hoofdgebouw van Green Valley Estate (het voormalig HCD Hippisch Centrum Deurne)

Tijdens kantooruren maar ook bij wedstrijden kunt u mijn werk bezichtigen. Het hangt in de hal, foyer, gangen, galerie en vergaderzalen.  Het foyer is naast bij wedstrijden ook open op woensdag, donderdag en vrijdag van 11 tot 17 uur voor n hapje en een kopje koffie of thee.

25-09-2021

In het weekend 25 en 26 september presenteer ik mijn werk samen met beeldhouwer Joep Rooijakkers in de pluktuin de 7de hemel in Grashoek. Welkom van 11 tot 17 uur .

30-08-2021

Tot half januari 2022 is een aantal werken van mij te bewonderen in een groepsexpositie in de zalen van kasteelboerderij Alta Ripa in Oud Turnhout België.

29-07-2020

De expositie in Nederweert, PUGN 28 is vanaf  20 augustus tot en met 25 oktober 2020 te bezoeken:

Naast mijn (vooral paarden)schilderijen is er ook werk te zien van :

– Angelika Poels : wandsculpturen / schilderijen

– Conny Raeskin: ruimtelijk / keramiek

– Jolanda Tielens: schilderijen / lichtobjecten

– Marije Zuidweg: fotografie

– Paul Senders: 3d objecten / staal-hout

– Wil Teeken: schilderijen

Het coronavirus en de Peelbrand. Op het eerste oog twee totaal uiteenlopende onderwerpen, maar wie verder kijkt ziet ook overeenkomsten. Beide rampen waren de afgelopen maanden namelijk het gesprek van de dag. Het inspireerde mij en 17 andere kunstenaars uit de Peel een expositie aan te wijden.

De expositie is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op zondag kan de tentoonstelling alleen bezocht worden op afspraak. De expositie is te bezoeken tot en met 12 september.  Stationstraat 37 Deurne

Foto: Broadview panorama 270 graden ( door de lockdown verbrede blik op de ruimte rond mij )

17-06-2020

Het paardenmagazine Bit bestaat 25 jaar en dat viert het magazine met een bijzondere, extra dikke jubileumeditie. Voorafgaand aan het jubileumnummer organiseerde Bit samen met het kunstplatform Paard Verzameld de Coverwedstrijd: Paard & Kunst, de jury verkoos mijn schets Aliquando  voor  de cover.

Lees het interview in Bit

Artikel Weekblad van Deurne

30-04-2020

Het is n vreemde periode van thuisblijven, iedereen op afstand en zoveel meer tijd. Ik heb die gebruikt om o.a. de kast in mijn atelier op te ruimen en vond veel schilderwerken van bloemen en details uit de natuur van afgelopen drie jaar die ik naast mijn vaste thema’s heb geschilderd. Er zijn ruim 40 werken van klein tot groot en heb ze hier in t atelier uitgestald.

Mocht je in deze quarantainetijd het huis op willen fleuren of met moederdag ’n voor altijd fleurig bloemetje of groenblijvend plantje willen geven dan ben je van harte welkom om vrijblijvend n kijkje te nemen in mijn atelier.

 

“OMDAT BLOEMEN BLIJVEN”

Vanaf 1 tot en met 9 mei van 10 tot 5 uur

(vanwege corona graag n berichtje of telefoontje voor n afspraak )

De kleine expositie omvat werken die plein air of naar waarneming zijn geschilderd in olieverf op paneel of linnendoek en zijn voorzien van een eenvoudige ambachtelijke baklijst.  Afmetingen zijn van klein tot groot en de prijzen incl. lijstje zijn vanaf 50 euro. Versturen/laten bezorgen is mogelijk .

Voor meer info of ’t maken van ’n afspraak  06 23187860

Misschien tot ziens in mijn atelier!

 

 

04-04-2019

Het was effe wachten maar plotseling doorbrak de zon en in het mum van tijd was de mist verdwenen.

01-04-2019

Na het drukke maar prachtige  OAD weekend in de mariapeel lekker relaxt schilderen en nieuwe kleuren uitproberen.

31-03-2019

Het was mooi om een weekend lang in het Biologisch station Mariapeel te gebruiken en mensen te ontvangen. Binnen en buiten konden we werk laten zien.  Natuurgids Joke Steeghs kon op zondagmiddag veel mensen te woord staan en mensen onze werklocaties laten zien.

19-01-2019

In bittere kou in alle vroegte naar de zwarteplakweg om de bloedmaan vast te kunnen leggen.

11-05-2018

Vrijdagmorgen 5.15 uur zijn we op onze locatie “Maria” , een mooie plek die we veel bezocht hebben in de winter. We vergaten te checken op onze app of de zonsopkomst daar goed te zien was  en wat bleek, we zon kwam op achter de struiken. Snel dus aan de wandel met onze ezels. Het werd een geweldig mooie opkomst met de mist , zo zacht.  Het was echt een oefening in vormeloos schilderen.   

09-05-2018

Woensdagmorgen toch weer terug naar de Wielewaal met fotografen Joop en Marije . We starten om 5.20 uur, de zon komt voor 6 uur op.

07-05-2018

Maandagmorgen togen we weer wat vroeger naar een van onze locaties die we wielewaal noemen nadat we vorig jaar de wielewaal van erg dichtbij hoorde en zagen.  En jawel, de wielewaal was er ook weer.

In de avond naar het plekje “Thijs”voor de ondergang, daar werden we begeleid door een enorm kikkerkoor en verschrikkelijk veel muggen. Mijn gezicht draagt bijna n week de sporen

Ik had er vandaag voor gekozen om dezelfde plek te schilderen en alleen de kleuren steeds vast te leggen.

 

01-05-2018

De opkomst van de volle maan blijft een prachtig schouwspel, maar een heldere lucht is noodzakelijk.

We probeerde op 31 april maar dikke wolken met regen maakte het onmogelijk. Dus op 1 mei  gingen we terug en wat werden we beloond. Het was een prachtige opkomst om half 11 pas. De lucht was mooi donker en de maan straalde samen met jupiter.  

27-04-2018

Opkomst wordt echt snel vroeger. Kwart voor zes bij onze locatie “Thijs”

De dag starten met een mooi rood licht in de horizon en deze ging snel over in zachte  pastelkleuren en oranje. Toen het gouden uurtje aanbrak verscheen er een mooi verschijnsel rond de zon, een halo met een “sundog”, is echt geweldig om te zien. Dit ontstaat door ijskristallen in de atmosfeer.

23-04-2018

Maandagmorgenritueel. Je staat er erg vroeg voor op en om 8.30 uur sta je weer voldaan op de stoep. Zwarteplakweg Mariapeel.

20-04-2018

Mooie opkomst aan de Zwarteplakweg. 

19-04-2018

Twee middagen aan de slag met geweldig mooi weer op onze eerste locatie van 2017,bij het prachtige ven in ’t Molentje, fijn dichtbij huis.

12-04-2018

Zonsondergang was niet sensationeel maar gaf naast grijs ook mooie zachte kleuren . 

09-04-2018

Opkomst op de maandagmorgen in de mariapeel,

06-04-2018

Dag drie was er nog steeds een frisse harde wind .

Alles, echt alles zat vol met zand. Heimwee naar onze peel!

 

05-04-2018

Dag twee was er een verschrikkelijk koude wind.

04-04-2018

Naar de kust van  Katwijk aan Zee, dag 1  

30-03-2018

 Vrijdagavond op stap voor de ondergang en de bijna volle maan vast te leggen op onze locatie “Thijs”

26-03-2018

Zonsondergang bij de Willemlll hoeve. Het was spannend weer, eerst regen en daarna ’n geweldig mooie regenboog en daarna volgde ’n prachtige zonsondergang. Geweldig om op deze plek, met deze prachtige lucht en kleuren, midden in de natuur te kunnen staan.

 

21-03-2018

Het begin van de lente maar kouder dan het begin van de winter.

In de morgen de opkomst in de mariapeel en ‘savonds de ondergang bij de Willemlll ho eve.

14-03-2018

Het Zinkske ziet er na de peelbrand vreemd uit op deze mooie zonnige dag. Hier en daar smeult het nog steeds en er hangt n vieze brandgeur.   

12-03-2018

Opkomst van de zon wilde niet zo in de Mariapeel. De zon kwam laat te voorschijn van achter n dikke pak wolken  

09-03-2018

Vanmorgen nieuwe locatie, maar aan hetzelfde water.

05-03-2018

Mooie opkomst in de Mariapeel met de laatste ijsresten op het water.

03-03-2018

Sneeuw op het ijs in de Mariapeel maakte er een geweldig mooi plaatje van.

02-03-2018

Deze morgen was het verschrikkelijk koud, mede door de snijdende wind.

Het was mooi met onze ezels op het ijs.

28-02-2018

Zonsondergang in de Mariapeel. Wat was het koud

23-02-2018

Een frisse zonsopkomst in de Mariapeel

14-02-2018

De morgen is mooi en laat zich kleurig vastleggen. 

12-02-2018

De maandagochtend is grijs en geen zon te zien tot negen uur, toen klapte de lucht open.

06-02-2018

Weer de voortuinsessie in de morgen.

De morgen is koud en de lucht laat spannende strepen zien. Het ven is dichtgevroren en we schrokken  erg van de knal van het uitzettend ijs.

05-02-2018

Maandagmorgen starten we de week op de mooie locatie in de mariapeel. (voor onze locaties uit elkaar te houden noemen wij deze plek Maria) De opkomst was zo helder van kleur met een klein beetje bewolking. Na zoveel grijs is het voor ons echt weer wennen.

01-02-2018

We genieten nog van de geweldige mooie maan gisteravond en gaan weer ’s naar de mooie locatie bij de Willem lll hoeve. De wind is koud dus houden we het kort en leggen een erg mooie ondergang vast.   

© 2024 Cath • Webwitches • contact