welkom in mijn atelier

06-04-2024

Open dagen Atelier Cath Driessen en bij Onze Jan-Dagbeleving

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 11 tot 17 uur staan de deuren open van
Onze Jan-Dagbeleving en mijn atelier in Neerkant.
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven
op deze locaties.
In mijn atelier is de expositie Dichtbij, met naast paarden ook
veel bloemen en in het veld (plein air) geschilderde landschapjes van
herkenbare locaties zoals de driesprong Helenavaart en ‘t kanaal van
Deurne, ‘t molentje, Blankersplas en diverse locaties langs het Struinpad
deze geven ‘n sfeerbeeld van onze omgeving, op de rand van de Peel
op de grens Noord Brabant/ Limburg.
Bij Onze Jan Dagbeleving staan de kernwoorden als eenzaamheid,
gezelligheid, sociaal en creativiteit centraal staan en je kan zien wat de
mogelijkheden zijn.

Graag tot ziens in mij atelier!

Rondleidingen expositie Natuurlijk Deurne

25-01-2023

Er zijn mogelijkheden voor een rondleiding langs de expositie Natuurlijk Deurne en eventueel ook aansluitend over het terrein van Green Valley Estate . Voor groepen ( vanaf 6 personen)kunt u met mij contact opnemen voor het prikken van een datum en  voor de individueel geïnteresseerde  zijn er rondleidingen  waarbij u zich kan aansluiten. (wel aanmelden vooraf) Rondleiding is gratis, start bij de receptie en duurt ongeveer een uur.

Datums rondleidingen:

zaterdag 28 januari  10.30 uur

zondag  12 februari  10.30 uur

zaterdag 18 maart 10.30 uur

Kick-off van de expositie Natuurlijk Deurne

24-01-2023

Het was een grijze zondag maar in en om Green Valley Estate was het een al leven. Veel bezoekers, bijna 300 kwamen om de werken te bewonderen van de 7 kunstenaars en ook om de verhalen erachter horen en óf deel te nemen aan ’n activiteit. Een groep stond om 11 uur paraat om deel  te kunnen nemen aan de workshop over het schetsen van een paard.  Buiten trok het  raku stoken van Ans Kanters en het kappen in hout van Bart Ensing veel bekijks en binnen vertelde Wim Komhoff voor het proces van maken van zijn bronzen beelden en Emelie en ik lieten de bezoeker zien hoe je een bloem vastlegt in een snelle olieschets.

 

   

 

Workshop anatomisch paarden tekenen 22 januari 2023

07-01-2023

Op de kick-off van onze Expositie Natuurlijk Deurne op 22 januari is er een gelegenheid om deel te nemen aan leerzame workshop “anatomisch paarden tekenen”.

De workshop begint om 11 uur en deelname  is gratis. Aanmelden gaat via het  contactformulier. Wacht niet te lang met opgeven , er is beperkte ruimte.

 

Expositie NATUURLIJK DEURNE van 15 tot 30 april 2023

Groeps expositie in Green Valley Estate, in en voor het voormalig schoolgebouw van voormalig Hippisch Centrum Deurne en ook in het restaurant .

Samen met :

Theo van Dam, Asten Heusden, sculpturen schilderijen
Bart Ensing, Culemborg, sculpturen in hout en installaties
Emelie Jegerings, Deurne, schilderijen
Ans Kanters, Deurne, keramiek
Wim Kömhoff, Grathem, beelden en schilderijen
Petra Verhees, Meijel, beelden objecten glas en
Verder is er een kunstwerk van ArtOro, gemaakt olv Ans Kanters.

Kick-off en demonstraties
Op zondag 22 januari 11.00 tot 17.00 uur. Alle deelnemende kunstenaars zijn op deze dag aanwezig. Ans Kanters geeft een demonstratie in het raku stoken. Theo van Dam verzorgt rondleidingen de expositie. Wim Kömhoff vertelt over zijn werkwijze en demonstreert het maken van mallen voor zijn bronzen beelden. Bart Ensing kan men aan de slag zien met kappen van houten sculpturen. Emelie Jegerings en Catharina Driessen geven demonstraties in het life schilderen. Catharina geeft in de ochtend ook een korte workshop: anatomisch schetsen van paarden. In het auditorium/collegezaal zijn de hele dag doorlopend filmpjes en beelden te zien van de deelnemende kunstenaars.

 

 

Cafe De Wieger

20-11-2022

Op donderdag 24 november vertel ik samen met Leny van den Eijnden van Green Valley Estate over onze betrokkenheid bij paarden. De geschiedenis, het heden en de toekomst van het paard zijn deze avond onderwerp van gesprek in Café De Wieger.

Nu het paardenhart in Deurne weer klopt, is het ook interessant om in Café De Wieger een avond aan het paard te wijden. Green Valley Estate is een plek aan het veroveren in de paardensportkalender en ondertussen vullen mijn paarden op het doek de ruimtes waar de echte paarden niet mogen komen. Leny en ik vertellen in Café De Wieger over onze focus op het paard, beide vanuit onze eigen achtergrond. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen die avond. Café De Wieger in het Groot Atelier vindt plaats op 24 november van 20.00 uur tot 22.00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Reserveren is nodig en kan bij activiteiten op de website www.dewieger.nl.

Kunst in de 7e hemel 24 &25 september

21-06-2022

Dit jaar is er weer een expositie in de pluktuin de 7e hemel in Grashoek .  Samen met Joep Rooijakkers en enkele andere kunstenaars zullen wij het laatste weekend van september  onze werken presenteren. Ik zal details uit het landschap, alles plein air geschilderd.   Meer details volgen.

Expositie met Lei Hannen en Leny v d Eerenbeemt tijdens CSI Deurne

17-06-2022
Welkom op het CSI Deurne, op vrijdag t/m zondag 1 t/m 3 juli 2022 is mijn expositie op het terrein van Green Valley Estate uitgebreid tot een mooie complete expositie met het mooie werk van Lei Hannen Ceramics met paarden in keramiek en Leny van den Eerenbeemt met haar sprekende dieren in brons en keramiek. De Expositie is van 11 tot 17 uur vrij te bezichtigen of middels een rondleiding door mij.
Ik ben op vrijdag tot en met zondag aanwezig en u kunt me vinden in mijn stand in het Green Valley Village waar ik aan de slag ben en ik graag vertel over het schilderen in het vel schilderen (en plein air).
Rondleiding:
Graag wil ik geïnteresseerden meenemen langs de expositie en vertellen over mijn werk en dat van mijn collega exposanten.
Op zaterdag en zondag, om 11 , 14 en 16 uur start de rondleiding vanaf mijn stand in het Green Valley Village.

Mijn paardenwerk in Green Valley Estate in Deurne

17-02-2022

Mijn paardenschilderijen zijn vanaf februari 2022 voor onbepaalde tijd te bezichtigen in het hoofdgebouw van Green Valley Estate (het voormalig HCD Hippisch Centrum Deurne)

Tijdens kantooruren maar ook bij wedstrijden kunt u mijn werk bezichtigen. Het hangt in de hal, foyer, gangen, galerie en vergaderzalen.  Het foyer is naast bij wedstrijden ook open op woensdag, donderdag en vrijdag van 11 tot 17 uur voor n hapje en een kopje koffie of thee.

Kunst in de Peel 2021 in de 7de hemel in Grashoek

25-09-2021

In het weekend 25 en 26 september presenteer ik mijn werk samen met beeldhouwer Joep Rooijakkers in de pluktuin de 7de hemel in Grashoek. Welkom van 11 tot 17 uur .

Groepsexpositie in kasteelboerderij Alta Ripa

30-08-2021

Tot half januari 2022 is een aantal werken van mij te bewonderen in een groepsexpositie in de zalen van kasteelboerderij Alta Ripa in Oud Turnhout België.

Deename expositie PUGN 28 in Nederweert

29-07-2020

De expositie in Nederweert, PUGN 28 is vanaf  20 augustus tot en met 25 oktober 2020 te bezoeken:

Naast mijn (vooral paarden)schilderijen is er ook werk te zien van :

– Angelika Poels : wandsculpturen / schilderijen

– Conny Raeskin: ruimtelijk / keramiek

– Jolanda Tielens: schilderijen / lichtobjecten

– Marije Zuidweg: fotografie

– Paul Senders: 3d objecten / staal-hout

– Wil Teeken: schilderijen

Groepsexpositie Brandemie in Deurne

Het coronavirus en de Peelbrand. Op het eerste oog twee totaal uiteenlopende onderwerpen, maar wie verder kijkt ziet ook overeenkomsten. Beide rampen waren de afgelopen maanden namelijk het gesprek van de dag. Het inspireerde mij en 17 andere kunstenaars uit de Peel een expositie aan te wijden.

De expositie is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op zondag kan de tentoonstelling alleen bezocht worden op afspraak. De expositie is te bezoeken tot en met 12 september.  Stationstraat 37 Deurne

Foto: Broadview panorama 270 graden ( door de lockdown verbrede blik op de ruimte rond mij )

Winnaar van de coverwedstrijd van Bit

17-06-2020

Het paardenmagazine Bit bestaat 25 jaar en dat viert het magazine met een bijzondere, extra dikke jubileumeditie. Voorafgaand aan het jubileumnummer organiseerde Bit samen met het kunstplatform Paard Verzameld de Coverwedstrijd: Paard & Kunst, de jury verkoos mijn schets Aliquando  voor  de cover.

Lees het interview in Bit

Artikel Weekblad van Deurne

expositie “omdat bloemen blijven”

30-04-2020

Het is n vreemde periode van thuisblijven, iedereen op afstand en zoveel meer tijd. Ik heb die gebruikt om o.a. de kast in mijn atelier op te ruimen en vond veel schilderwerken van bloemen en details uit de natuur van afgelopen drie jaar die ik naast mijn vaste thema’s heb geschilderd. Er zijn ruim 40 werken van klein tot groot en heb ze hier in t atelier uitgestald.

Mocht je in deze quarantainetijd het huis op willen fleuren of met moederdag ’n voor altijd fleurig bloemetje of groenblijvend plantje willen geven dan ben je van harte welkom om vrijblijvend n kijkje te nemen in mijn atelier.

 

“OMDAT BLOEMEN BLIJVEN”

Vanaf 1 tot en met 9 mei van 10 tot 5 uur

(vanwege corona graag n berichtje of telefoontje voor n afspraak )

De kleine expositie omvat werken die plein air of naar waarneming zijn geschilderd in olieverf op paneel of linnendoek en zijn voorzien van een eenvoudige ambachtelijke baklijst.  Afmetingen zijn van klein tot groot en de prijzen incl. lijstje zijn vanaf 50 euro. Versturen/laten bezorgen is mogelijk .

Voor meer info of ’t maken van ’n afspraak  06 23187860

Misschien tot ziens in mijn atelier!

 

 

Presentatie “paardenwerk” in Beeldentuin Artheo in Asten-Heusden

16-02-2020

Op zondag  24 mei ben ik van 11 tot 17 uur aanwezig met “paardenwerk”in de beeldentuin Artheo in Asten Heusden.   Naast schilderijen met het thema paard geef ik daar ook om 11.30  en 14  uur een workshop/ demonstratie anatomisch paardenschetsen  , deelname is gratis.

anatomisch paarden schetsen Mauritshuis 23 februari 2020

07-02-2020

Vanaf 20 februari a.s. is de expositie “De man, het paard, de obsessie” van de 17de -eeuwse paardenschilder George Stubbs te zien in het Mauritshuis in Den Haag. Deze tijdgenoot van o.a. William Turner is in Engeland beroemd maar in Nederland is nog niet eerder een expositie te zien geweest. Partner in deze expositie is Paard Verzameld(inmiddels een wereldwijd kunst platvorm)waar ik een lid van ben. Tijdens het openingsfeest op zondag 23 februari zijn er leuke en interessante activiteiten die betrekking hebben op de expo . Ik ben uitgenodigd door het Mauritshuis, op voordracht van Joyce Ter Horst oprichter van Paard Verzameld om met mensen aan de slag te gaan om te laten zien, maar ook beleven hoe je anatomisch een paard schetst. Er zijn drie sessies van 50 minuten om 13, 14 en 15 uur.

info openingsfeest expositie George Stubbs Mauritshuis

Artikel Weekblad van Deurne

Artikel Eindhovens Dagblad

https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/ontdek/tentoonstellingen/activiteiten-stubbs/

15-10-2019

Expositie in Galerie de Ruimte in Geldrop

vanaf zondag 1 november 2019 t/m 5 januari zijn er diversen werken o.a. van mij en anderen te zien in deze galerie aan de Molenstraat in Geldrop. De vernissage  is op zondag 3 november 15 uur.

Expositie in de Natuurtuin de Ossenbeemd in Deurne

Tot 31 0ktober 2019 zijn een 12-tal werken van Emelie Jegerings en mij te zien van ons project Peel in licht  en er is ook onze film te zien die gemaakt is over de totstandkoming van deze peellandschappen.

Deelnemer aan de groepsexpositie

Deelnemers OAD  in Museum de Wieger in Deurne is tot en met 20 september tot en met 20 oktober in de ateliers.

extra middagen voor film Peel in licht op het grote scherm

05-04-2019

Op 7 en 22 april om 1 , 2, 3 en 4 uur in de namiddag is de film te zien in het groot atelier in Museum de Wieger aansluitend geven Emelie en ik aan geinteresseerde  uitleg over ons  project.

nieuws expositie Peel in licht en open atelierdagen 30 en 31 maart 2019

25-03-2019

Beeldverslag opening

Persberichten

Nieuws:
Dit jaar is er een nieuwe opzet van de Open Atelier Dagen Deurne Asten.
Elk laatste weekend van de maand zetten een aantal kunstenaars de deuren van hun atelier open voor belangstellenden.
In het weekend van 30 en 31 maart zijn er vier kunstenaars te bezoeken in regio Deurne.
Emelie Jegerings en ik zijn te vinden in de Mariapeel, waar we uitleg zullen geven over het schilderen en plein air en we richten ook ‘n kleine expositie in met o.a. in de peel gecreëerd werk.(bij mooi weer buiten!)
Biologisch station Mariapeel
Koolweg 36 a Helenaveen
Zondag vanaf 13.30 uur is de natuurgids Joke Steeghs aanwezig,
zij geeft rondleidingen en informatie over de MariapeelOnze expositie “Peel in licht” in Museum de Wieger is fantastisch ontvangen met een erg druk bezochte opening.
Het museum telde meer dan 300 bezoekers. Vanwege deze grote belangstelling ook voor de film, zijn er twee dagen ingelast waarop we de film (11 minuten en 14 sec ) elk uur laten zien op het grote scherm in het groot atelier van Museum De Wieger .
Deze film laat onze tocht met de ezel zien, door de vier seizoenen heen, met muziek van Simeon ten Holt, Canto Ostinato.
Aansluitend op de film zullen we rondleidingen geven en bezoekers te woord staan.
De data zijn:
* zondag 7 april en maandag 22 april vanaf 13.30 uur (tweede paasdag)
Graag tot ziens in de peel of in MUseum de Wieger!Boek “Peel in licht”
Wij zijn trots op het boek van ons Peel-project.
Een hardcover uitvoering met 46 kleurenpagina’s beeldmateriaal van natuurfoto’s en foto’s van ons werk
omlijst met prachtige teksten van Wilma Koolen-Hermkens.
Het boek is nu verkrijgbaar bij Museum de Wieger of bij ons in de Mariapeel.
Het is in beperkte oplage en de prijs is €35,–.

Expositie Peel in licht

25-02-2019

Expositie Peel in licht

Vanaf 17 maart t/m 5 mei as presenteer ik samen met Emelie Jegerings ons schilderproject “Peel in licht” in Museum de Wieger in Deurne.

Wij  nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening op:

Zondagmiddag 17 maart a.s. om 15.00 uur

Wethouder Marinus Biemans zal de expositie openen en mijn broer Paul Driessen zorgt voor een muzikale intermezzo.

Bijna twee jaar geleden begon ik samen met Emelie Jegerings aan een nieuwe uitdaging.

Na t proeven aan het buiten werken, besloten we met de schildersezel op pad te gaan op zoek naar het licht van de Peel.

Dit resulteerde in een wekelijks soms dagelijks treffen in de peel wat een enorme verzameling schetsen opleverden van alle die momenten

die het licht het duidelijkst tonen, zoals de zonsopkomst, zonsondergang en het bijbehorende blauwe en gouden uurtje.

We laten een selectie zien van in het veld gemaakte schetsen en het veranderende licht door de seizoenen heen.

Naast de schetsen zijn er schilderijen van ons te zien, geïnspireerd door de schetsen uit de peel.

Peel in licht uitnodiging

Boek Peel in licht

We hebben een fotoboek samengesteld van ons bijna tweejarig Peel-project. Naast de vele schetsen die we maakte in de Peel hadden we ondertussen ook een serie foto’s van al die mooie momenten in de natuur.  Het is een hardcover uitvoering met 46 kleurenpagina’s met een selectie van onze natuurfoto’s, maar ook foto’s van ons werken en het geheel wordt omlijst door prachtige teksten van Wilma Koolen-Hermkes.

Het boek is straks verkrijgbaar bij Museum de Wieger en via ons te bestellen en de prijs is €35,–.

Graag tot ziens op een van de locaties!

Cath,

Open Atelier Dagen 2019

23-02-2019

Dit jaar is er een nieuwe opzet van de Open Atelier Dagen Deurne Asten.

Elk laatste weekend van de maand zetten een aantal kunstenaars hun atelier open voor belangstellenden.

Wij zijn op de open atelierdagen 30 en 31 maart van 11 tot 17 uur te vinden in ons “atelier de Mariapeel”

Biologisch station Mariapeel Koolweg 36 a Helenaveen

Naast onze expositie in Museum de Wieger, zullen we tijdens de openatelier dagen ook n kleine expositie inrichten van in de peel gecreëerd werk.

Zondag vanaf 13.30 uur is de natuurgids Joke Steeghs aanwezig,

zij geeft rondleidingen en aan geïnteresseerde informatie over de Mariapeel

Iedereen die geinteresseerd is in ons project, is van harte welkom in Museum de Wieger en/of atelier Mariapeel!

(Natuurlijk is iedereen ook na deze dagen welkom in mijn atelier na n berichtje of telefoontje)

© 2024 Cath • Webwitches • contact